Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с праз и извара

Разядка с праз и извара

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Разядка с праз и извара
Снимка: Росица Маринова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
6
"Идеална разядка за зимните месеци или празнични вечери. Разядката с праз е лека и приятна, дори да я намажеш върху филия и да я хапнеш така..."

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • извара - 500 г ( кашкавалена )
  • майонеза - 200 г
  • сирене - 100 г
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • маслини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме праза наполовина по дължина, а половинките нарязваме на ситни полумесеци.

Слагаме ги в купа, добавяме изварата, натрошеното сирене, майонезата, киселото мляко, скилидките чесън (пресовани), зехтинът и солта.

Объркваме всичко добре и поднасяме в чиния, гарнирана с маслини отгоре.

Идеална разядка за зимните месеци или празнични вечери.

Разядката с праз и извара е лека и приятна, дори да я намажеш върху филия и да я хапнеш така.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мика
Мика
Много вкусна разядка
31.12.2022 11:49