Начин на приготвяне
Измийте, обелете и нарежете 2 ябълки на едри парчета.
Сложете ги в блендер заедно с 400 мл от прясното мляко. Смелете до гладкост.
Получената смес сложете в касерола и добавете към нея 3 с.л. захар. Аз ползвах тръстикова захар, но вие може да я замените с любим подсладител.
Загрейте сместа, до степен на завиране.
Останалите 100 мл от прясното мляко смесете с оризовото брашно и разбъркайте на кашичка.
Прибавете ги към млечната смес на тънка струя, бъркайки.
Варете пудинга на слаб котлон, докато се сгъсти, след което го разсипете в купички.
За карамелените ябълки нарежете една ябълка, предварително обелена, на дребни кубчета.
Прибавете към нея захарта, портокаловите сок и кора и малко тъмен ром.
Сложете на котлона и бъркайте оризовия пудинг, докато течността се изпари и ябълките се карамелизират.
Разпределете карамелизираните ябълки върху оризовия пудинг с ябълки и поръсете със смлени или нарязани ядки.