Начин на приготвяне
Лукът се запържва в олиото. Прибавя се каймата, бърка се енергично, докато стане на трохи. Добавят се нарязаните на ситно домати, доматена паста, солта и черният пипер. Оставя се сосът да къкри за половин час.
Макароните се варят според указанията на опаковката и се отцеждат. Прибавя се кашкавалът към тях и се разбърква внимателно. Яйцето се разбърква и смесва с пармезана.
Добавя се към каймата. Останалият пармезан се разтапя с маслото и се добавя към макароните.
Сос Бешамел: Маслото се нагорещява. Запържва се брашното в него. Прясното мляко се сгорещява и се долива внимателно към маслото. Овкусява се със солта, черния пипер и индийското орехче. Държи се на огъня докато се сгъсти.
Яйцата се разбиват с част от соса, след което се добавя и останалата част от соса. В намаслена тава се слага едната половина от макароните, поливат се с половината от соса, след което се слага останалата част от макароните, а после и соса. Пече се в предварително загрята фурна. Украсява се с магданоза.