Доматен сос за риба

28/03/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 677
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се запържва в половината олио, като се бърка с дървена лъжица непрекъснато, докато не добие златист цвят. Залива се с бульона. Разбърква се добре.

Посолява се с половината сол и се вари на слаб огън 30 минути, като непрекъснато се маха пяната, която се образува. Готовият сос се прецежда.

Лукът и магданозеният корен се нарязват на дребно и леко се запържват в останалата мазнина. След 5 минути се добавя доматеното пюре и се пържи още 3-4 минути. Смесва се с белия сос, добавят се дафиновият лист и черният пипер и се вари още 10 минути.

Сосът се маха от огъня и се поръсва със сол, захар, млян червен пипер, лимонов сок и всичко се прецежда. Сервира се с варена и пържена риба. подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар