Начин на приготвяне
Нарежете картофите за мусаката, чесъна и лука на малки кубчета.
Запържете лука, чесъна и каймата, като добавите солта, кимион, черен пипер, чубрица, пушен червен пипер, кубче телешки бульон и разбъркайте.
Намажете тавата с малко олио, сложете нарязаните картофи, овкусената кайма, още един телешки бульон и сложете в тавата вода, колкото да покрие продуктите.
Сложете брашно в сух тиган и бъркайте, докато стане златисто.
За заливката разбъркайте две яйца с кисело мляко и брашното. Разпределете заливката в тавата.
Печете мусаката 45 мин. на 220°C в предварително загрята фурна. Бон Апети!
Мусаката с кайма и чубрица може да се сервира с млечен сос.
Коментари