Печен лук на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
29/03/2014
"Уникално мезе, с което ще оберете овациите на всички гости "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 922
  • Преглеждания за месеца1360
  • Преглеждания за седмицата169
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лук - 6 глави сладък
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 с.л. пресен или риган
* мерки и количества
Бирени Мезета

Начин на приготвяне

Почистете главите лук и ги нарежете на филийки с големина около 2 см. Подредете ги една до друга в тава, дъното на която предварително сте намазали с 1-2 с.л зехтин.

Смесете останалия зехтин с балсамовия оцет и с получената емулсия залейте лука. Подправете със сол и черен пипер. Лукът се пече около 40 - 45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до покафеняване и омекване.

Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
15.01.2015 05:59
Напишете рецептата за лука,който сте паказали на картинката
20
1