Начин на приготвяне
Режем на кръгчета домати. В тава намазваме дъното с 2 с.л зехтин. Почистваме и нарязваме на шайби лука.
Разпределяме го на дъното на тава, така че да е под рибата и в страни от нея.
Предварително почистена и измита риба ципура посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус от двете страни, коремчето също. Не махаме главите на рибата.
В коремчето слагаме няколко стръка лющян и филийка лимон. Върху рибата поръсваме корнфлейкс.
На 1 риба отгоре поръсваме равномерно по 1 с.л. корнфлейкс.
Върху него нареждаме по 3-4 кръгчета домати. Така и другата риба. Най – накрая поръсваме със зехтин.
Ръсим с нарязано на ситно листа лющян отгоре върху рибата.
Печем рибата на фурна на 180°C в загрята фурна 25 мин.
Вече готова ципура с корнфлейкс, ядем топла с подходяща гарнитура - например картофи или крокети от картофи.