Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура с корнфлейкс

Ципура с корнфлейкс

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Ципура с корнфлейкс3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Само погледнете тази вкусна ципура Моментално ви се припива и чаша бяло вино"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр. риби
  • сол - на вкус
  • черен пипер - вкус
  • корнфлейкс - 2 с.л. натурален
  • домати - 1 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 3 големи глави кромит сух
  • лющян - 1 шепа пресен
  • лимон - 2 филийки тънки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем на кръгчета домати. В тава намазваме дъното с 2 с.л зехтин. Почистваме и нарязваме на шайби лука.

Разпределяме го на дъното на тава, така че да е под рибата и в страни от нея.

Предварително почистена и измита риба ципура посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус от двете страни, коремчето също. Не махаме главите на рибата.

В коремчето слагаме няколко стръка лющян и филийка лимон. Върху рибата поръсваме корнфлейкс.

На 1 риба отгоре поръсваме равномерно по 1 с.л. корнфлейкс.

Върху него нареждаме по 3-4 кръгчета домати. Така и другата риба. Най – накрая поръсваме със зехтин.

Ръсим с нарязано на ситно листа лющян отгоре върху рибата.

Печем рибата на фурна на 180°C в загрята фурна 25 мин.

Вече готова ципура с корнфлейкс, ядем топла с подходяща гарнитура - например картофи или крокети от картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: