Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ньоки с бекон и сметана

Ньоки с бекон и сметана

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Ньоки с бекон и сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Паста, сметана, бекон и пармезан - продукти, на които не можеш да устоиш, особено когато са в комбинация"

Необходими Продукти

  • ньоки - 400 г, картофени
  • бекон - 50 г, на тънки резени
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - половин връзка
  • пармезан - 50 г, за поръсване
  • сметана - 100 мл, течна
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 2 с.л. от зехтина се запържват чесънът и беконът, след което се отстранява от котлона. Ньоките също се запържват с 2 с.л. зехтин, като постоянно се разбъркват.

Сметаната и жълтъците, половината от пармезана и магданозът се смесват и се добавят към ньоките заедно с бекона и чесъна.

Държи се на огъня около 5 мин., като се разбърква и се овкусява със солта и черния пипер. Ястието се прехвърля в подходяща чиния за сервиране. Поръсва се с пармезан.

Ньоки с бекон и сметана - вкусна паста по италианска рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Reneta Petrova
Reneta Petrova
Варят ли се предварително ньоките?
22.07.2020 12:04