Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Постен картофен пай с кисели краставички

Постен картофен пай с кисели краставички

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Постен картофен пай с кисели краставички
Снимка: Людмила
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Постен картофен пай с кисели краставички е идеалното постно зимно ястие за уютна домашна вечер"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • сол
  • чер пипер
  • копър
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, охлаждат и обелват. Докато са още топли, се намачкват с вилица.

Прибавят се сол, черен пипер и копър, нарязан на ситно, както и лъжица олио. Разбърква се.

След това форма с размери приблизително 20/35 см се маже с олио и се разстила половината смес.

Върху нея се подреждат ивици кисела краставичка.

Върху тях се разпределя и останалата смес.

Декорира се с кръгчета кисели краставички.

Поръсва се с малко копър и олио и се пече на 200 °C за десетина минути соленият пай.

Получава се разкошен постен пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: