Шпикован свински врат

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
27/03/2020
"Ако ще готвите свински врат, нека е по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 772
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата149
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното свинско месо се натърква със сол и черен пипер от всички страни. С помощта на остър нож се правят малки разрези, в които се пъхат скилидки чесън.

Продуктите за маринатата се разбъркват до получаването на еднородна смес, в която месото се маринова. Овкусеният свински врат се увива в алуминиево фолио и се прибира в хладилник минимум за 12 часа.

На следващия ден фолиото се отстранява и месото се овкусява и с останалите подправки за свинско месо - кимион и розмарин.

Прехвърля се в предварително намазнена тава, залива се със 100 мл бира, завива се с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята на 220 градуса за около 40 минути.

После температурата на фурната се намалява на 180 градуса и вратът се пече около 1-1 1/3 часа. Фолиото се отстранява, добавят се почистените и нарязани на кубчета картофи, покриват се с маслото, заливат се с останалата бира и всичко се пече до готовност.

Вкусен печен свински врат, който в комбинацията на картофите е още по-апетитен.

Не пропускайте да се насладите на Шпикован свински врат.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар