Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа със застройка

Агнешка супа със застройка

Агнешка супа със застройка
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Поднасяме агнешка супа със застройка, докато е още топла - няколко препечени филийки и магията е сторена"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г сварено
  • агнешки дреболийки - 1 ч.ч. сварени
  • 0риз - 70 г
  • пресен лук - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 2 бр,
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • олио - 50 г
  • сол - 10 г
  • черен пипер
  • джоджен
  • магданоз - зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера си изсипваме олиото.

Изчакваме да се загрее, добавяме свареното агнешкото месо и дреболийки, който сме си ги нарязали предварително на ситно.

Оставяме така за около 5-6 минути, след което, добавяме смлените с блендер зеленчуците.

След като месото и зеленчуците се запържат, добавяме литър и половина вода, черен пипер и джоджен.

Така оставяме да поври 10-тина минути и тогава добавяме ориза.

Застройката си я приготвяме, докато супата ври.

Разбиваме яйцата със заквасената сметана, като добавяме и една щипка сол.

Сваляме агнешката супа от котлона и оставяме да изстине.

Когато изстине до стайна температура, добавяме бавно застройката, като непрекъснато бъркаме.

Поднасяме агнешка супа със застройка, докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитна!
16.12.2022 19:35