Начин на приготвяне
Напукани сладки, близки братовчеди на вкуса на тортата Червено кадифе.
Много красиви, ефектни и лесни за направа сладки.
Споделям ви веднага как ги направих аз, защото със сигурност сте видели вече много рецепти.
Разтворих захарта в сока и добавих яйцето, олиото, бакпулвера, следва брашното. Полученото тесто е лепкаво, но не се добавя още брашно. Оформям на топка и покривам с фолио купата. Оставям в хладилника за минимум половин час.
В голямата тава на фурна постилам хартия за печене. Приготвям си в една купа две три лъжици кристална захар и в друга купа пудра захар, половин чаша.
Изваждам тестото от хладилника и веднага оформям топчета, които, първо, овалвам в кристална захар и след това в пудра. Подреждам в тавата и поставям в загрята на 180 °C фурна за десет или дванайсет минути. Не повече, да не стават прекалено твърди.
Получиха се невероятно красиви напукани сладки Червено кадифе.