Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Напукани сладки»Празнични напукани сладки Червено кадифе

Празнични напукани сладки Червено кадифе

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Празнични напукани сладки Червено кадифе
Снимка: Людмила
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"Напукани сладки, близки братовчеди на вкуса на тортата Червено кадифе. Много красиви, ефектни и лесни за направа сладки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1
  • захар - 100 г
  • червен сок - 200 мл вишни разтворим степ
  • бакпулвер - 1
  • олио - 50 мл
  • брашно - 2.5 ч.ч. с вместимост 200 мл или повече
  • захар - 3 с.л. за овалване
  • пудра захар - 1/2 ч.ч. за овалване преди печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напукани сладки, близки братовчеди на вкуса на тортата Червено кадифе.

Много красиви, ефектни и лесни за направа сладки.

Споделям ви веднага как ги направих аз, защото със сигурност сте видели вече много рецепти.

Разтворих захарта в сока и добавих яйцето, олиото, бакпулвера, следва брашното. Полученото тесто е лепкаво, но не се добавя още брашно. Оформям на топка и покривам с фолио купата. Оставям в хладилника за минимум половин час.

В голямата тава на фурна постилам хартия за печене. Приготвям си в една купа две три лъжици кристална захар и в друга купа пудра захар, половин чаша.

Изваждам тестото от хладилника и веднага оформям топчета, които, първо, овалвам в кристална захар и след това в пудра. Подреждам в тавата и поставям в загрята на 180 °C фурна за десет или дванайсет минути. Не повече, да не стават прекалено твърди.

Получиха се невероятно красиви напукани сладки Червено кадифе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: