Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Пържени калмари с узо

Пържени калмари с узо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пържени калмари с узо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калмари - 500 г (изпържени)
  • зехтин - 2 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. зърна
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 6 пера пресен (нарязан)
  • аншоа - 25 г от консерва (изцедена и нарязана)
  • босилек
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • бульон - 2/3 ч.ч. рибен
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете калмарите на ленти, изплакнете ги със студена вода и ги отцедете. Подсушете ги с кухненска хартия.

Загрейте зехтина в тиган и запържете за няколко секунди сусама и нарязания на ситно лук.

Прибавете сместа към аншоата и поръсете с нарязан магданоз и босилек. Залейте с бульон, лимонов сок и узо и оставете леко да къкри за около 12 минути.

Сервирайте ястието в отделни чинии, поръсено със сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: