Постна леща

ioanaioanaНовак5382
03/04/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 608
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и картофът се нарязват на ситно. Лещата се слага да ври на котлона за около 10-15 минути.

Като заври лещата, се добавят лукът, морковът и картофът. Като станат готови за около 20-25 минути, в една купичка се слага брашното, червеният пипер, солта.

Разбърква се с бъркалката и се изсипва при лещата. Накрая се добавят джодженът, магданозът, чубрицата, черният пипер и малко сол на вкус. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Reneta Petrova
Reneta Petrova
24.02.2018 21:40
Аз не сложих картофи, а няколко скилидки чесън. Стана много вкусно.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Никога не съм готвила леща с картоф ,черен пипер не- само чубрица ,може и риган ,мащерка не е казано, че само чубрица става има много подправки за овкусяване
2
0
Даниела
Даниела
14.05.2014 01:17
според мен на лещата и подхожда чубрица и не слагам черен пипер и картофи
4
0