Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни лозови сармички с булгур

Постни лозови сармички с булгур

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Постни лозови сармички с булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Направо сякаш са по-вкусни тези постни лозови сармички от коледните...да не вярваш, но е факт"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 30 бр. мариновани
  • булгур - 100 г
  • зелева чорба - 250 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • копър - 2 с.л. наситен
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и морковите се режат на ситно.

Слагат се в тенджерка и към тях се прибавят олиото и булгурът.

Заливат се с половината количество зелева чорба и се слагат на котлона, докато булгура набъбне. След това се прибавят ситно нарязаният копър и джоджена.

Ако има нужда, се добавя малко сол.

С така приготвената плънка се навиват лозовите сармички.

Подреждат се в тенджера и се заливат с останалия зелев сок и с чиста вода, така че сармичките да се покрият.

Затискат се с чиния постни лозови сармички с булгур, похлупват се и се варят на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: