Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Кантучини»Кантучини с парченца шоколад

Кантучини с парченца шоколад

friends kitchenfriends kitchen
Новак
2327645
Кантучини с парченца шоколад4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10
"Обичайно тези хрупкави кантучини се поднасят с червено вино, но и с кафенце вървят чудесно"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • мандарина - настъргана кора от 1 /портокал
  • шоколад - 100 г нарязан на парченца /шоколадови капки
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и към него се добавя бакпулверът и настърганата кора.

Отделно се разбиват яйцата със захарта и ванилията до пухкава смес.

Към тях се добавя сухата смес постепенно, бърка се с дървена лъжица или шпатула до гъста и лепкава смес.

Слага се шоколадът и се бърка, докато се разпредели.

Късат се 2 листа прозрачно фолио и на всеки се разпределя половината тесто, като се оформят франзели. Леко се притиска отгоре, но не се изтънява прекалено, защото при печене тестото леко ще се разлее встрани.

Поставят се в хладилник за 30 мин. Отвиват се от фолиото и се слагат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се на 180°С за 25 мин.

Изваждат се от фурната кантучините и се оставят да изстинат за 5 мин. Още леко топли се нарязват под наклон на филийки.

Подреждат се отново в тава и се пекат домашните бишкоти за 10-15 мин в загрята фурна на 170°С, за да се изсушат добре.

Обичайно кантучини с парченца шоколад се поднасят с червено вино, но и с кафенце вървят чудесно ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: