Начин на приготвяне
Брашното се пресява и към него се добавя бакпулверът и настърганата кора.
Отделно се разбиват яйцата със захарта и ванилията до пухкава смес.
Към тях се добавя сухата смес постепенно, бърка се с дървена лъжица или шпатула до гъста и лепкава смес.
Слага се шоколадът и се бърка, докато се разпредели.
Късат се 2 листа прозрачно фолио и на всеки се разпределя половината тесто, като се оформят франзели. Леко се притиска отгоре, но не се изтънява прекалено, защото при печене тестото леко ще се разлее встрани.
Поставят се в хладилник за 30 мин. Отвиват се от фолиото и се слагат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се на 180°С за 25 мин.
Изваждат се от фурната кантучините и се оставят да изстинат за 5 мин. Още леко топли се нарязват под наклон на филийки.
Подреждат се отново в тава и се пекат домашните бишкоти за 10-15 мин в загрята фурна на 170°С, за да се изсушат добре.
Обичайно кантучини с парченца шоколад се поднасят с червено вино, но и с кафенце вървят чудесно ;)