Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запеканка с ригатони и телешка кайма

Запеканка с ригатони и телешка кайма

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Запеканка с ригатони и телешка кайма1 / 2
10/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • ригатони - 1 опаковка
  • лук - 2 глави, кромид
  • кайма - 500 г, телешка
  • червено вино - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - на вкус, ситно нарязан
  • целина - няколко листа
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • масло - 3 с.л., краве
  • брашно - 2 с.л. бяло
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • пармезан - 150 г
  • галета - за формата
  • масло - за формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чушката и морковът се задушават в зехтина. Прибавя се каймата и се бърка енергично, докато каймата стане на трохи. Добавя се виното, солта и черният пипер, след което се прибавя разбитото с малко вода доматено пюре. След като се свали от огъня се добавя магданозът, целината и се разбърква добре.

За соса: Брашното се запича в сух тиган, прибавя се маслото и се разбърква добре. Долива се прясното мляко на тънка струя, добавят се солта и черният пипер. Добавя се пармезанът и се разбърква непрекъснато.

Пастата се вари според указанията на опаковката и се отцежда. Форма за печене се намазва с маслото и галетата. Изсипва се половината от пастата и се полива с местния сос, покрива се с другата половина от пастата и се полива с белия сос. Запича се в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: