Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Содена питка с яйце

Содена питка с яйце

Боряна АтанасоваБоряна Атанасова
Чирак
62574206345
Содена питка с яйце1 / 3
02/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Вкусна содена питка с добавено яйчице"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 - 600 г
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресявам брашното, правя кладенче и в него слагам яйцето, солта и бакпулвера.

Към киселото мляко слагам содата и оставям да шупне.

Изсипвам млякото към брашното и разбърквам с ръце, докато стане на гъста каша и замесвам меко тесто.

Оставям да втаса за около 15 минути на топло.

Поставям готовото и оформено тесто в тава, намазана с олио.

Слагам содената питка в студена фурна на 160 градуса за около 15-20 минути.

Содената питка с яйце е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: