Начин на приготвяне
Водата се затопля леко. Маята се размива в топлата вода и се разбива, докато се образува пяна. В съд се слага брашното, солта и захарта, 1 супена лъжица зехтин и размитата мая.
Разбърква се, а след това се меси 5 минути, като при необходимост може да се добави още брашно. Тестото се прави на топка и се намазва от всички страни със зехтин. Покрива се с влажна кърпа и се оставя за 1 час на топло.
Измесва се още веднъж за 1 минута и се оставя да втаса още 30 минути на топло. Разточва се на 2 кръгли питки с дебелина 2 сантиметра. С дръжка на дървена лъжица се правят леки вдлъбнатини във всяка от питките.
С четчица се нанася зехтин върху тестото. Доматите се режат на резенчета, чушката се реже на ивици. Върху всяка питка се слагат резени домати и ивици чушка.
Поръсва се с маслините и листенца от босилек. Пече се 30 минути на 200 градуса в тава, постлана с хартия за печене. Сервира се топла.