Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Пълнозърнеста фокача без мая

Пълнозърнеста фокача без мая

Пълнозърнеста фокача без мая
Снимка: Николина Згуровска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 300 г
  • зехтин - 40 мл + още за намазване
  • бакпулвер - 1 п.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 170 мл
  • розмарин - стръкчета
  • магданоз - и други билки по желание
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме брашното, бакпулвера и солта, разбъркваме ги добре и към сухата смес добавяме зехтина и водата.

Трябва да се получи меко тесто, което не лепне. Намазва е готовото пълнозърнесто тесто със зехтин и го разстиламе в тавичка, като трябва да се получи с дебелина около 1 см.

Отгоре намазваме с още малко зехтин и слагаме подправките и морската сол за декорация.

Печем вкусната фокача в предварително загрята на 180°C фурна за около 20 минути.

Да ви е леко и вкусно с тази пълнозърнеста фокача без мая.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: