Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Бърза пълнозърнеста фокача без мая

Бърза пълнозърнеста фокача без мая

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бърза пълнозърнеста фокача без мая
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
05/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Бърза пълнозърнеста фокача - приготвя се за нула време"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 100 г пълнозърнесто
  • пшеничено брашно - 180 г
  • зехтин - 4 + 2 с.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • вода - 170 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви една бърза фокача за моментите, когато нямаме много време.

Включете фурната да загрява на 200 °С.

В купа пресейте двата вида брашно (може да ползвате и само пшеничено брашно).

Прибавете към тях солта и бакпулвера. Разбъркайте и добавете водата и 4 лъжици зехтин.

От посочените продукти замесете меко тесто. Не е необходимо дълго месене, само колкото да се смесят продуктите.

Покрийте тава с хартия за печене и я намажете с малко зехтин.

Разстелете тестото върху хартията на тънка кора с дебелина около 1 см.

С пръсти направете малки вдлъбнатини и намажете фокачата с останалите 2 лъжици зехтин.

Може да гарнирате с маслини, сушени домати, розмарин, босилек или само да поръсите с малко ситно смяна морска сол.

Аз поръсих с малко настърган пармезан, няколко маслини и листенца пресен розмарин.

Оставете за 5 минути да престои и после сложете да се пече във вече загрятата фурна за 20 - 25 минути, до готовност.

Бърза и много вкусна фокача с хрупкава коричка, която поднесох със свежа салата.

Бързата пълнозърнеста фокача без мая е чудна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: