Начин на приготвяне
В съда на уреда си загряваме мазнината и си сипваме нарязания на едро лук.
Разбъркваме няколко пъти, след което наливаме виното и оставяме да заври.
Поръсваме с черния, червения пипер, малко сол, добавяме и обелените скилидки чесън.
Моркова настъргваме и поставяме и него в уреда.
Обелваме картофите и нарязваме, като ги поставяме и тях в уреда.
Най-отгоре изсипваме консервата домати и грах.
Поръсваме грах яхнията със солта и чубрицата равномерно.
Включваме крок пота за 5 часа и оставяме да се готви яхнията с картофи и грах в крок пот.
Коментари
Хубаво е накрая съдът да се извади и да се позапече във фурната. Картофите не стават много хубави само в крок пота, трябва им и запичане.