Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Яхния с картофи и грах в крок пот

Яхния с картофи и грах в крок пот

Яхния с картофи и грах в крок пот
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Само си пригответе няколко филии бял хляб и нападайте тази картофена яхния с много грах"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 1 бр.
  • консерва домати - 1/2 бр.
  • грах - 1 буркан 400 г
  • кромид лук - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда на уреда си загряваме мазнината и си сипваме нарязания на едро лук.

Разбъркваме няколко пъти, след което наливаме виното и оставяме да заври.

Поръсваме с черния, червения пипер, малко сол, добавяме и обелените скилидки чесън.

Моркова настъргваме и поставяме и него в уреда.

Обелваме картофите и нарязваме, като ги поставяме и тях в уреда.

Най-отгоре изсипваме консервата домати и грах.

Поръсваме грах яхнията със солта и чубрицата равномерно.

Включваме крок пота за 5 часа и оставяме да се готви яхнията с картофи и грах в крок пот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За новаците- доматите се слагат когато картофите са почти готови, защото иначе не могат да се сварят и остават твърди. Опитните домакини го знаят.
Хубаво е накрая съдът да се извади и да се позапече във фурната. Картофите не стават много хубави само в крок пота, трябва им и запичане.
02.04.2023 00:16
1