Начин на приготвяне
Тази чеснова супа е една от традоционалните и най-известни испански супи. Приготвяла се е през бедните години, когато е имало недостиг на продукти, но за сметка на това във всеки дом е имало основните такива - зехтин, чесън, хамон, яйца и стар хляб.
Освен вкусна, мадридската чеснова супа с хамон е и много здравословна и бори всякакви грипове и простудни заболявания.
Ето и как да си я сготвите бързо и лесно:
Обелете и накълцайте скилидките чесън. Нарежете и хамона на дребни парченца.
Загрейте зехтина и сложете първо чесънчето да си пусне аромата. След това сложете да се запържи и хамона (огъня не трябва да е много силен).
Сипете наведнъж една пълна лъжица хубав червен пипер и разбъркайте за кратко.
Налейте бульона и варете под капак в продължение на 20 минути.
По оригинална рецепта супата ври заедно с натрошения в нея хляб, ако искате си я направете така. Аз обаче предпочитам хлебчето отделно или в краен случай, добавено в бульона, но чак накрая при сервирането.
Чукнете директно вътре двете яйца и разбъркайте, за да станат на пресечени парцалчета. Ако искате може да добавите и повече яйца.
Опитайте как е на сол. Тъй като хамонът при запържване отделя доста, в повечето случай не е необходима повече сол.
Поднесете ароматната и питателна супичка докато е гореща.
Добър апетит!