Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пилешки хапки в сладко-кисел сос

Пилешки хапки в сладко-кисел сос

Пилешки хапки в сладко-кисел сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусното пържено пиле по китайски е разкрита"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 800 г
  • олио - за маслена баня
  • За марината
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • бял пипер - 1 ч.л. (млян)
  • За панировката
  • яйца - 1 бр.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • нишесте - 60 г
  • вода - 70 мл (студена)
  • брашно - 110 г
  • олио - 3 с.л.
  • За соса
  • кетчуп - 8 с.л. (аз използвах DERONI)
  • ябълков оцет - 4 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се разрязва на кубчета с приблизителна големина 2 см. Слага се в купичка заедно с маринатата разбърква се и се покрива със стреч фолио. Прибира се в хладилник за 1 час да се маринова.

Подготвя се и сладко-киселият сос, като в купа се смесват всички продукти и се оставя настрана.

През това време си приготвяме панировката, като в друга купа си разбиваме яйцето със сол, чесън на прах и бакпулвера, добавя се нишестето и водата, брашното и олиото. Разбърква до получаване на гъста каша.

След 1 час престой в хладилника месото се изважда. И едно по едно се слагат парчетата в панировката и хубаво с ръце се размесва, така че всяко кубче месо да е покрито с панировка.

В дълбок тиган слагаме олиото да загрее на най високата температура, но да внимаваме да не прегори, след което котлонът се намалява на средна температура и с помощта на дървена клечка или с пръстите, се взимат късчетата месо, които преди това са оваляни в панировката. Пускат се в тигана едно по едно, като се действа максимално бързо.

Пържат се до получаване на златисто-кафяв цвят, като междувременно се обръщат и се изваждат върху домакинска хартия.

Може да изсипете соса върху тях и да ги разбъркате или да използвате като дресинг на няколко бройки пържено пиле, поднесени в чинийка, за по-добре изглеждащ вид.

Пилешките хапки в сладко-кисел сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена
Елена
Рецептата е доста сполучлива,хапките стават много пухкави и вкусни.Благодаря!
02.10.2024 21:18
Потребител#336823
Потребител#336823
Пилешките хапки станаха много вкусни! Панировката е малко нетипична, но докато се изпържат, се вижда, че се получават!
02.02.2024 11:05
1