Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица салами с черно тесто в домашна пещ

Пица салами с черно тесто в домашна пещ

МикаМика
Новак
2823442
Пица салами с черно тесто в домашна пещ3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Атрактивна пица, с която ще зарадвате цялото семейство"

Необходими Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • типово брашно  - 1100 г
  • суха мая  - 1 пакет (10 г)
  • кисело мляко  - 1 бр.
  • сода за хляб  - 1 ч.л.
  • прясно мляко  - 1 ч.ч.
  • яйца  - 2 бр.
  • олио  - 2 с.л.
  • сол  - 1 с.л.
  • захар  - 1 с.л.
  • за оцветяване на тестото
  • активен въглен - 8 капсули
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • доматено пюре  - 3 с.л.
  • шпеков салам   - 100 г
  • шунка - 100 г
  • кашкавал  - 100 г
  • гъби  - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разбива содата да се погаси, а маята се размива в леко затоплено прясно мляко със захарта.

В дълбок съд сипваме киселото мляко със содата, разбитите яйца с олио и шупналата мая.

Добавяме постепенно типовото брашно със солта и активния въглен, след което се меси.

Готовото черно тесто изваждаме на плот и месим до получаване на меко тесто.

Готовото тесто оставяме да втаса. След като втаса, разточваме тънък блат с размера на пещта.

В същото време намазваме пещта с олио и поставяме капака. Слагаме в студена фурна да се подгрее за 30 минути на 200 градуса.

В загрятата пещ слагаме разточения блат, гарнираме с посочените продукти и печем пицата 12 минути на 250 градуса.

Пицата салами с черно тесто в домашна пещ е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: