Начин на приготвяне
В киселото мляко се разбива содата да се погаси, а маята се размива в леко затоплено прясно мляко със захарта и солта.
В дълбок съд пресяваме киселото мляко, разбитите яйца с олио и шупналата мая.
Добавяме постепенно брашно и се меси.
Готовото тесто изваждаме на плот и месим до получаване на меко тесто.
Готовото тесто оставяме да втаса. След като втаса, разточваме тънък блат с размера на пещта.
Намазваме сача с олио поставяме блата и гарнираме с продуктите, затваряме с капака.
Първата домашна пица поставяме в студена фурна и печем на 250 °C за 40 минути.
Втората пица на домашна пещ печем отново затворена вече в загрята фурна защото домашната пещ е загрята за 12 минути.
Коментари