Начин на приготвяне
Активирайте маята, пресейте брашното и с останалите продукти замесете хубаво гладко тесто.
Оставете да втаса, след което разделете на три или четири топки. Зависи дали желаете по тънки или дебели пици. С пръсти или точилка оформете по големина каквито желаете да са пиците, хубаво е в краищата да са по-дебели и подвити за да се получи бордюр.
Смесете лютеницата с доматеното пюре и намажете пиците.
Нарежете пушеното месо, сирената, лука, маслините и чери доматите.
Разпределете по всички пици, поръсете с риган. Отгоре поръсете с кашкавал и най-отгоре по няколко парченца от чери доматите.
Започнете да ги пъхате в пещта една по една, като наблюдавате да не изгорят, тъй като в пещ се пекат по бързо от обикновено.
Ако нямате подходяща пещ, може да ги изпечете и във фурна.