Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Джолан в тенджера под налягане

Джолан в тенджера под налягане

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Джолан в тенджера под налягане2 / 2
17/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Надали сте опитвали по-крехък джолан Бон Апети!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 бр. джолани
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете два средно големи свински джолана. Изплакнете ги със студена вода и ги сложете в по-дълбока тенджера под налягане. Добавете ситно нарязания лук, целите скилидки чесън, моркови и необелените картофи.

Продуктите се заливат с бяло вино и зехтин, добавят се подправките и се сипва вода, така че да ги покрие. Тенджерата се затваря и ястието се вари 1 час на умерен огън (след като съсне).

Сварените джолани се прехвърлят в подходяща дълбока тава. Картофите се обелват, нарязват и добавят към месото. Останалите продукти се пасират и с получения сос се заливат джоланите и картофите.

Ястието се запича около 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
А , ако не ги отпенвам, ги запечатвам от всички страни и едва тогава започвам с останалата част от рецептата.
18.04.2020 18:38
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Хареса ми рецептата ви, но аз преди да затворя тенджерата под налягане отпенвам всички меса, които предстои да готвя в нея.
18.04.2020 18:37
1
Mihail Raymondo
Mihail Raymondo
И аз за първи път готвя джолан в херметик, само че картофите ги обелих. Стана доста вкусно. Благодаря за рецептата!
05.05.2017 13:12
1
Иван
Иван
За първи път готвя и мисля че се справих добре.Малко импровизирах. Нямах бяло вино и сложих чаша червено, а вместо дафинов лист- мащерка.
Това беше моето кръщене в кухнята по случай закупуването на тенджера под налягане.
Стана доста вкусно
20.01.2017 13:23
11
1