Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Патладжанова мусака без заливка

Патладжанова мусака без заливка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Патладжанова мусака без заливка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр.
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр., обелени и нарязани на ситно
  • чушки - 2 бр., нарязани на ситно
  • зехтин - 3 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на колелца и го посолете. Оставете ги за около половин час да пуснат горчивия си сок.

Оставете зехтина да се загрее и в него изпържете измитите и подсушени патладжани. След като ги извадите, ги оставете да се отцедят.

Каймата се задушава в горещия зехтин заедно с лука и чушките. Когато каймата си промени цвета, се добавя доматеното пюре. Гответе още 3-5 минути, като постоянно разбърквате. Посолете и подправете с черен пипер. Прибавете доматите и гответе още 3-4 минути. Сипете вътре и доматеното пюре.

В тава наредете последователно кайма и патладжани. Най-отгоре трябва да бъде кайма. Налива се вода (1 ч.ч.) и мусаката се пече на фурна, докато течността се изпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: