Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Скариди с домати и сирене Фета

Скариди с домати и сирене Фета

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Скариди с домати и сирене Фета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • зехтин - 5 с.л.
  • лук - 1 глава, нарязан
  • чушки - 1/2 бр., нарязана на кубчета
  • домати - 675 г, обелени и нарязани
  • захар - 1 щипка
  • риган - 1/2 ч.л. сушен
  • скариди - 450 г, сурови
  • магданоз - 2 с.л., ситно нарязан
  • сирене - 75 г фета, нарязано на кубчета
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тигана, прибавете лука и разбъркайте добре. Пържете няколко минути, докато лукът стане полупрозрачен. След това прибавете нарязаните на кубчета чушки и гответе още 2-3 минути, като разбърквате от време на време, докато чушките започнат да омекват.

Прибавете доматите, захарта и ригана. Разбъркайте добре. Посолете и поръсете ястието с черен пипер. Сложете тигана обратно на огъня, намалете температурата и гответе още 15 минути. Разбърквайте от време на време, докато течността се поизпари и сосът се сгъсти.

Загрейте фурната на 180 градуса. Прибавете скаридите при соса. Поръсете с настъргания магданоз. Разбъркайте. Изсипете сместа в тава за печене. Най-отгоре поръсете със сиренето фета. След това печете около 30 минути.

Сервирайте ястието горещо, придружено със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: