Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пикантно азиатско свинско

Пикантно азиатско свинско

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пикантно азиатско свинско
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пикантно азиатско свинско - майсторско изпълнение, което ни накара да огладнеем преждевременно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г късчета
  • нишесте - 1 с.л.
  • печурки - 500 г
  • сушени гъби - 100 г китайски черни
  • моркови - 1бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • кълнове от боб мунг - 150г
  • праз - ½ стрък
  • бамбукови стръкчета - 150г
  • зелен грах - 1 шепа замразен
  • зелен боб - 1 шепа замразен
  • лук - 1 глава
  • соев сос
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • джинджифил на прах
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това свинско по китайски месото се нарязва на малки свински хапки. Зеленчуците се нарязват на еднакви лентички, празът на кръгчета, а лукът на полумесеци.

Гъбите печурки се нарязват на четири, а китайските черни гъби се поставят в съд и се заливат с вряща вода за 15 минути. Щом се охладят, при нужда се нарязват на по-малки парчета.

В дълбок тиган уок се поставя олио да загрее. Поставя се нарязаното месо и се подправя с черен пипер. Месото трябва да се запържи.

След като е готово, се поставя в друга тенджерка без мазнината с 1 к.ч. вода, да се задуши.

В уока с мазнината се прибавят зеленчуците, като първо е морковът, след него гъбите, чушките, празът и лукът и накрая останалите зеленчуци, да се запържат на 4-5 минути.

Когато всички зеленчуци са запържени, се прибавя и готовото свинско месо.

Китайското ястие се посолява и се разбърква, да се смесят продуктите.

Прибавя се 1 с.л. нишесте, 1 с.л. соев сос, чесън на прах 1 ч.л., 1 с.л. оризов оцет, 2 с.л. мед, по желание лют червен пипер, 1/2 ч.л. черен пипер и джинджифил на вкус.

Бъркайте пикантно азиатско свинско и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: