Начин на приготвяне
За това свинско по китайски месото се нарязва на малки свински хапки. Зеленчуците се нарязват на еднакви лентички, празът на кръгчета, а лукът на полумесеци.
Гъбите печурки се нарязват на четири, а китайските черни гъби се поставят в съд и се заливат с вряща вода за 15 минути. Щом се охладят, при нужда се нарязват на по-малки парчета.
В дълбок тиган уок се поставя олио да загрее. Поставя се нарязаното месо и се подправя с черен пипер. Месото трябва да се запържи.
След като е готово, се поставя в друга тенджерка без мазнината с 1 к.ч. вода, да се задуши.
В уока с мазнината се прибавят зеленчуците, като първо е морковът, след него гъбите, чушките, празът и лукът и накрая останалите зеленчуци, да се запържат на 4-5 минути.
Когато всички зеленчуци са запържени, се прибавя и готовото свинско месо.
Китайското ястие се посолява и се разбърква, да се смесят продуктите.
Прибавя се 1 с.л. нишесте, 1 с.л. соев сос, чесън на прах 1 ч.л., 1 с.л. оризов оцет, 2 с.л. мед, по желание лют червен пипер, 1/2 ч.л. черен пипер и джинджифил на вкус.
Бъркайте пикантно азиатско свинско и поднесете веднага.