Начин на приготвяне
Всички зеленчуци без картофа се кълцат на много ситно и се задушават в зехтина и маслото, докато омекнат (за около 5-6 минути). Морковът и червената чушка ще пуснат своя прекрасен цвят, което ще придаде на макаронената супичка красив вид.
Добавя се солта, налива се 1.3 л. вода, слага се сушеният микс от зеленчуци и се оставя да заври.
Тогава се добавя и картофът нарязан на малки кубчета. Режа го на ситно, за да се разпадне почти когато се свари. И така сгъстява зеленчуковата супа, тъй като няма застройка. Нишестето от пастата също ще сгъсти още малко бульон.
Посолява се още малко и се оставя да ври 25 минути. Слага се пастата и се готви още 10 минути под капак.
Семпла, но много лека и ароматна супичка за бърз обяд. Поднесете я с прясно изцеден лимонов сок, прясно смлян черен пипер и стръкчета свеж магданоз или копър.
* Хубаво е зеленчуковата супа с паста да се сервира на момента, тъй като макароните щом престоят дълго време в горещия бульон стават много меки.
Добър апетит!