array(15) { ["Pic_id"]=> string(6) "681129" ["Name"]=> string(18) "lestaoriental.webp" ["Description"]=> string(0) "" ["Url"]=> string(0) "" ["Align"]=> string(1) "1" ["Source"]=> string(0) "" ["Size"]=> string(7) "220x165" ["Views"]=> string(1) "7" ["Votes"]=> string(1) "1" ["Rating"]=> string(1) "4" ["WidthWebp"]=> string(4) "1200" ["HeightWebp"]=> string(3) "675" ["Login"]=> string(10) "Panda Life" ["User"]=> string(10) "Panda Life" ["Uid"]=> string(6) "229490" } Червена леща в ориенталски стил - Рецепти | Gotvach.bg
Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Червена леща в ориенталски стил

Червена леща в ориенталски стил

Panda LifePanda Life
Чирак
7030995225
Червена леща в ориенталски стил
Снимка: Panda Life
1 / 3
31/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Червена леща в ориенталски стил за по-ароматен обяд или вечеря и сгрято коремче"

Необходими Продукти

  • червена леща - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • микс от подправки - 1 с.л.
  • кориандър - 1/2 равна ч.л. млян
  • кимион - 1/2 равна ч.л. млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и накисваме за няколко часа лещата, след което я преплакваме.

Нарязваме морковите и лука и ги задушаваме с малко вода и 1 с.л. шарлан.

Когато омекнат, прибавяме лещата и оставяме да къкри, докато се свари.

След като омекне, прибавяме сухите подправки, осоляваме на вкус супата от червена леща и варим още 5 - 10 мин.

Сваляме от огъня червена леща в ориенталски стил и оставяме под капак за 10 - 15 мин., за да поемат вкусовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: