Начин на приготвяне
От посочените продукти се омесва средно меко тесто.
Когато тестото за юфката е готово, се разделя на топчета, които се покриват с плътна кърпа, за да не съхнат.
Всяко топче се разточва на тънка кора, която с помощта на точилката се нарежда върху чиста покривка да съхне.
По-добре е да се подбере по-проветриво място, за да могат корите да съхнат по-бързо.
Единият вариант е да се оставят да пресъхнат напълно и да се начупят с ръка.
При другия вариант корите се изчакват да се втвърдят, но да не пресъхват напълно и се нарязват на парченца с желания размер.
Лентичките се разпръскват добре и се оставят да доизсъхнат.
За предпочитане е изсъхналите парченца да се запекат леко във фурната, което придава много по-добър вкус и аромат на юфката.
След като изстине добре, може да се съхранява в текстилни торби или кутия домашната юфка стъпка по стъпка.