Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Гювеч»Заешки бутчета с кисело зеле в гювеч

Заешки бутчета с кисело зеле в гювеч

Заешки бутчета с кисело зеле в гювеч
Снимка: Виктория Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Заешките бутчета с кисело зеле в гювеч се приготвят изключително лесно, а пък как вървят чаша вино..."

Необходими Продукти

  • заешки бутчета - 3 бр.
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • ориз - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва на ситно. Слага се в гювеча.

Изсипва се ориза. Морковът се обелва и измива. Нарязва се на едро - на две равни части по дължина и всяка от тях на още две.

След това на дебели филийки. Добавят се в гювеча.

Добавят се червеният и черен пипер на вкус.

Овкусява се със сол, като трябва да се съобрази със солеността на киселото зеле. Добавя се олиото. Разбърква се.

Добавя се вода, колкото да покрие всички продукти. Разбърква се.

Добавят се заешките бутчета, като те също трябва да са почти покрити с вода. Ако е необходимо, се добавя още. Похлупва се с капака.

Пече се във фурната на 180 °C за 3 часа.

Бутчетата от заек може да се обърнат няколко пъти.

Заешките бутчета с кисело зеле в гювеч се приготвят изключително лесно, но трябва да разполагате с необходимото време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: