Хек с миди

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
08/09/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и маслото и в тях изпържете лука за около 5 минути или докато омекне. Прибавете счукания чесън и гответе още около минута.

Смесете брашното с червения пипер. След това оваляйте котлетите хек в тази смес.

Избутайте лука и чесъна в едната страна на тиган, а в другата поставете едно по едно парчетата риба и пържете, докато хванат златиста коричка.

Прибавете бекона и залейте с рибния бульон, бялото вино и шерито. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. След това сложете сместа да се вари на по-ниска температура за 2 минути.

Прибавете мидите и магданоза в тигана, покрийте и гответе още 8 минути, докато черупките им се отворят. Извадете всички миди, чиито черупки не са се отворили.

Сервирайте ястието, докато е топло.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар