Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Хайвер»Тарама салата

Тарама салата

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Тарама салата2 / 2
03/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Познат вкус, любим вкус, обичана салата"

Необходими Продукти

  • хайвер - 350 г пушен от риба треска
  • лук - 1 глава
  • хляб - 70 г натрошен
  • маслини - 50 г черни
  • чесън - 2 скилидки
  • лимон - 1 и 1/2
  • вода - 8 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в пасатора лука, нарязан на парчета. Прибавете хайвера. Пасирайте докато се получи хомогенна смес.

Добавете хляба, чесъна, настърганата кора на 1 бр. лимон и сока на лимон и половина и разбийте с миксера.

Към сместа се добавете зехтина при непрекъснато бъркане. Овкусете със сол и черен пипер и сложете в купа.

Покрийте с фолио и оставете в хладилника за около 1 час. Сервирайте, гарнирана с черните маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: