Начин на приготвяне
Нарязваме си киселото зеле на не много дребно и оставяме на страна.
Измиваме си петела и нарязваме на порции.
Вземаме си тенджера под налягане, поставяме свинската мас, оставяме да се разтопи и прибавяме порциите, като оставяме да се запържат.
Добавяме нарязаното зеле, като разбъркваме добре и прибавяме червения пипер.
Добавяме подправките, прибавяме 1/2 ч.ч. вода + 1/2 ч.ч. зелева чорба, както и подправките.
Затваряме капака и оставяме на котлона да се вари.
Всичко това варим за около 35 минути, след като отваря, прибавяме ориза и отново затваряме.
При необходимост добавяме още от водата и зелевата чорба.
Оставяме тенджерата под налягане да работи още 10 минути за задушеното пиле.
След като изтече времето, отваряме капака и сервираме петел в тенджера под налягане.
Коментари