Начин на приготвяне
Праз лукът се почиства нарязва на ситни колелца и се запържва с 2 с.л. олио, добавя се 1/2 ч.ч. вода и се оставя да се задуши и омекне.
Когато е готов, се подправя с черен пипер, червен пипер и куркума,
В купа се разбиват яйцата с вилица, прибавя се лъжицата олио. В чаша се поставя киселото мляко и се прибавя содата бикарбонат, разбърква се енергично, за да шупне.
След това се прибавя към яйцата. Охладения задушен праз и овесените ядки се поставят към сместа и се разбърква.
Накрая се прибавя и натрошеното краве сирене. Оставете сместа за 5 минути в купата, а през това време в тавичка се постила хартия за печене.
Изсипете сместа и загладете със силиконова шпатула равномерно.
Поставя се в предварително загрята фурна на 175 °C, да се изпече празеникът за 40 минути.
Идеална закуска с айрян е този празеник с овесени ядки.
Коментари