Начин на приготвяне
Загрейте фурната си до 220°C.
Поставете блата за пица върху лист за печене или камък за пица.
Разпределете доматения сос за пица равномерно върху кората, оставяйки малка граница около ръба.
Поръсете сирене моцарела върху соса.
Добавете желаните гарнитури.
Смесете пармезана, босилека, ригана, чесъна на прах, солта и черния пипер в малка купа. Поръсете сместа със сирената върху пицата.
Печете пицата в предварително загрята фурна за 15-20 минути или докато коричката стане златисто кафява, а сиренето се разтопи и шупне.
Извадете пицата от фурната и я оставете да се охлади за няколко минути. С помощта на остър нож нарежете пицата на квадрати или филийки.
Поставете парчетата обратно върху тавата за печене със страната със сиренето нагоре и върнете във фурната за още 5-7 минути или докато сиренето стане хрупкаво и златисто.
Извадете от фурната и сервирайте а ла пица Маргарита, докато е гореща.
Насладете се на питателна двойно печена домашна пица!