Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Чай»Индийски Масала чай (Masala chai)

Индийски Масала чай (Masala chai)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Индийски Масала чай (Masala chai)
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Индийският Масала чай е полезен и сгряващ, чудесен за студените зимни дни"

Необходими Продукти

  • карамфил - 3 гвоздейчета
  • кардамон - 2 шушулки
  • канела - 1 пръчка
  • звездовиден анасон - 1 бр.
  • черен пипер - 4 зърна
  • черен чай - 2 с.л.
  • джинджифил - 3 см обелен корен
  • вода - 700 мл
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 20 г или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този ароматен чай е полезен и много подходящ за студените зимни дни. Ще ви изпълни с топлина, енергия и уют.

За да го приготвите, не са ви нужни усилия и много време.

Пуснете да се смелят в бендер канелата, кардамона, карамфила и черния пипер. Не трябва да стават на прах, а само да се натрошат на парченца.

Нарежете към тях джинджифила, може и да го настържете, ако искате, да го усещате по-интензивно като аромат и лютивина.

Добавете звездовидния анасон, захарта и черния чай.

Прехвърлете в тенджерка или чайник, залейте с млякото и водата и варете под капак 12 минути на слаб огън (90 градуса).

Прецедете ароматния индийски Масала чай през фина цедка и поднесете.

По желание може да подсладите с още захар или мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: