Начин на приготвяне
Този ароматен чай е полезен и много подходящ за студените зимни дни. Ще ви изпълни с топлина, енергия и уют.
За да го приготвите, не са ви нужни усилия и много време.
Пуснете да се смелят в бендер канелата, кардамона, карамфила и черния пипер. Не трябва да стават на прах, а само да се натрошат на парченца.
Нарежете към тях джинджифила, може и да го настържете, ако искате, да го усещате по-интензивно като аромат и лютивина.
Добавете звездовидния анасон, захарта и черния чай.
Прехвърлете в тенджерка или чайник, залейте с млякото и водата и варете под капак 12 минути на слаб огън (90 градуса).
Прецедете ароматния индийски Масала чай през фина цедка и поднесете.
По желание може да подсладите с още захар или мед.