Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Задушена мерлуза по габровски

Задушена мерлуза по габровски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Задушена мерлуза по габровски1 / 2
11/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Всички харесаха тази супер вкусна мерлуза по габровски - вярваме, че и на вас ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 глава
  • масло - 60 г
  • хляб - 6 филии
  • лимони - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се измива. Нарежда се в намазан с мазнина съд и се залива с вода. Добавят се нарязаните на парчета моркови, целината и магданозът.

Напръсква се с оцет и се посолява. Съдът се похлупва и се оставя да къкри на тих огън. На филиите хляб се отстранява кората и те се запържват до зачервяване.

Парчетата риба се сервират на канапе от хляб, поляти с разтопено масло и гарнирани със стръкчета магданоз и резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: