Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Задушена кокошка по ловджийски

Задушена кокошка по ловджийски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Задушена кокошка по ловджийски1 / 2
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
7
"Истинският ловджия ще си отстреля кокошката сам, а всичко останало за приготвянето на тази гозба ще намерите в рецептата"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • кромид лук - 4 - 5 глави
  • гъби - 1 к.ч.
  • сланина - 300 г .
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • пилешки бульон - 1 ч.ч. от кубче
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • черен пипер
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • бахар - 2 - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 5 с.л.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • лимон - сок от 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и в него запържваме нарязаните на ивички гъби и сланината, нарязана на кубчета.

Когато се позапържат, ги изваждаме и в същата мазнина запържваме предварително изчистената и нарязана на порции кокошка.

Когато се запържи от всички страни, добавяме ситно нарязания лук и оставяме на огъня за около 5 мин.

След това добавяме виното и разбъркваме добре. Прибавяме подправките, чесъна и бульона и варим на тих огън.

Когато е готово, добавяме разреденото с малко вода брашно и маслото и варим още 5 мин.

Сервираме с получения от ястието сос и лимонов сок и поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: