Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Киноа с брюкселско зеле и чушки

Киноа с брюкселско зеле и чушки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Киноа с брюкселско зеле и чушки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Много вкусно, здравословно - не можете да спрете да го хапвате! Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • киноа - 15 с.л. (със заоблен връх)
  • червен лук - 1/2 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • тиквичка - 1/2 бр.
  • фенел - 1 глава
  • брюкселско зеле - около 15 зеленца
  • чушка - 1 бр. червена + 1 жълта пиперка
  • олио - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л. или на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре киноата, за да отстраните сапонините. След това я сварете до готовност за около 10-15 минути. Отцедете и оставете настрана. Аз съм използвала микс от трицветна киноа, но ястието може да се направи и с обикновена едноцветна.

Подгответе си всички зеленчуци като хубаво ги измиете и почистите. После ги нарежете. Чушките, фенела и лука на ивици, брюкселското зеле на половинки, чесъна на кръгчета, тиквичката на пръчици.

Загрейте олиото в голям тиган и запържете първо лука. Добавяйте останалите зеленчуци в следния ред пред няколко минутки (1-2): фенел, брюкселско зеле, чушки, чесън, тиквичка.

Готвят се, докато станат крехки, с лек златист загар, но не и меки, за да не се разпадат. Обичам ги леко хрупкави (специално тиквичката и донякъде брюкселското зеле).

Ако искате вашите зеленчуци да са много меки, може да ги задушете с малко водичка.

Посолете и сипете балсамовия оцет и разбъркайте. Той ще придаде чудесен цвят и вкус на киноата със зеленчуците.

Накрая добавете отцедете киноа, разбъркайте и сервирайте.

Много вкусно, здравословно - не можете да спрете да го хапвате! Добър апетит с тази киноа с брюкселско зеле и чушки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: