Пиле с чоризо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пиле с чоризо1 / 2
15/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. (разполовени и без кожа)
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 2 малки глави
  • чесън - 6 скилидки
  • чоризо - 150 г наденица(нарязана)
  • домати - 400 г нарязани
  • дафинов лист - 2 бр.
  • шери - 1/3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - за гарнитура (варени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса.

Оваляйте пилешките бутчета в червения пипер и леко поръсете със сол.

Загрейте зехтина в тиган и пържете пилето, докато стане кафяво от всички страни. Извадете го с решетъчна лъжица и го сложете в тава за печене.

В тигана, в който сте пържили пилето, сложете лука и го пържете, докато стане златист. Добавете чоризото и чесъна и пържете още 2 минути.

Изсипете нарязаните домати и прибавете дафиновите листа и шерито. Сложете сместа да се вари. След това с нея залейте пилето.

Покрийте бутчетата с фолио и ги сложете да се пекат за около 45 минути. След това махнете фолиото. Овкусете с черен пипер и сол и печете още 20 минути.

Сервирайте пилешките бутчета с варени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: