Пилешко с лимон и чесън

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
11/05/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 740
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 450 г без кожата
  • зехтин - 2 с.л
  • лук - 1 глава (дребен), нарязан
  • чесън - 4 скилидки, счукан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте пилешките гърди, поръсете ги с червен пипер и след това ги нарежете на ивици.

Загрейте зехтина и сложете в месото да се пържи в него. Поръсете изпърженото пилешко месо с лука, чесъна и червения пипер. След това гответе още 6-8 минути на висока температура, докато месото стане съвсем леко кафяво на цвят.

Прибавете лимоновия сок и нарязания магданоз в тигана. Овкусете със сол и черен пипер.

Преместете пилешкото в чиния и сервирайте, гарнирано с магданоз и лимонови резени.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар