Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Соден хляб на сач

Соден хляб на сач

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Соден хляб на сач
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
08/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Малко месене, един сач и след половин час ароматът на домашен хляб ще обземе кухнята и настроението ви"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 15 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 150 г
  • вода - 150 мл
  • зехтин - 20 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - няколко резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този соден хляб в дълбока купа си изсипваме брашното, а към него добавяме бакпулвера и щипка захар.

В друга купа изсипваме млякото, слагаме содата и когато се активира започваме да замесваме.

Към брашното поставяме содата и млякото, добавяме малко вода и омесваме тесто.

Може да е необходимо, да се добави малко вода, а на края добавяме и зехтина.

Вземаме си хартия за печене, толкова голяма, колкото ни е сачът.

Разполагаме тестото за плоския хляб върху нея слагаме лука и чесъна и оставяме да си почине.

За да поставим соденият хляб на сача, първо поставяме самият сач на дъното на фурната, пускаме я на горен и долен реотан на 250 °C.

След като се е загрял сачът, поставяме малката питка и печем до готовност.

Печенето продължава около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: