Начин на приготвяне
За този соден хляб в дълбока купа си изсипваме брашното, а към него добавяме бакпулвера и щипка захар.
В друга купа изсипваме млякото, слагаме содата и когато се активира започваме да замесваме.
Към брашното поставяме содата и млякото, добавяме малко вода и омесваме тесто.
Може да е необходимо, да се добави малко вода, а на края добавяме и зехтина.
Вземаме си хартия за печене, толкова голяма, колкото ни е сачът.
Разполагаме тестото за плоския хляб върху нея слагаме лука и чесъна и оставяме да си почине.
За да поставим соденият хляб на сача, първо поставяме самият сач на дъното на фурната, пускаме я на горен и долен реотан на 250 °C.
След като се е загрял сачът, поставяме малката питка и печем до готовност.
Печенето продължава около 30 минути.