Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Омлет в питка Лаваш

Омлет в питка Лаваш

Омлет в питка Лаваш
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
09/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
13 мин.
Порции
1
"Вкусна и здравословна закуска за летящ старт на деня"

Необходими Продукти

  • лаваш - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • пуешка шунка - 1 слайс
  • спанак - шепа
  • зелен лук - 1/2 връзка, перата
  • кашкавал - 50 г
  • сол - щипка
  • черен пипер - на вкус
  • краставица - 1/4 за гарниране
  • зехтин - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с щипка сол.

Тиган за палачинки се загрява на котлона. Когато е готов, се слага питката лаваш да се затопли от двете страни. След това в тигана се слагат няколко капки зехтин и се слагат яйцата. Разпределя се хубаво, да стане хубав кръгъл омлет.

Спанакът и зеленият лук се режат на ситно, шунката се реже на кубчета, а кашкавалът се настъргва.

Докато яйцата не са се сготвили напълно, питката Лаваш се поставя върху тях, така че да залепне. Изчаква се малко, след което с помощта на чиния се обръща и се връща в тигана, така че омлетът да е върху питката.

Слагат се спанакът, зеленият лук, шунката и кашкавала, добавя се още малко сол и черен пипер и питката се навива на руло. Запича се от двете страни.

След като е готова, се разрязва на две равни части през средата и се поставя в чиния.

Краставицата се обелва и се реже на полумесеци. С тях се гарнира омлетът в питка лаваш.

Много вкусна закуска, която е и здравословна. Да ви е сладко! Ако искате да направите повече омлети в питка лаваш, просто увеличете продуктите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: