Начин на приготвяне
Сложете бульона да заври в тенджера, заедно с пилешките гърди, нарязани на ситно. Когато заври, се добавете постепенно ориза, като се бърка постоянно. Намалете температурата и оставете супата да къкри около 10 мин.
През това време яйцата се разбиват добре, след което се добавя постепенно лимоновият сок, като се продължава да се бърка енергично.
След това правите подобно на застройка, като добавяте по малка част от горещия бульон и бъркайте непрекъснато.
Получената смес се добавя към пилешката супа и се оставете на на съвсем слаба температура на огъня, докато супата не започне леко да се сгъстява. Овкусете със сол и черен пипер.
Сервирайте супата гореща, гарнирана с резени лимон.
P.S. Ако желаете можете да запържите един морков и половин лук нарязани на ситно и да ги сложите в супата още при варенето на ориза, но ние предпочитаме супата без запържване.